Om oss

Har du funderat på att skaffa hund? Många idag upplever att man har mer tid över. Detta som en följd av att vi arbetar hemifrån i spåren av den fruktansvärda pandemi som hänger över vår värld.

Att man blir isolerad gör att man också ser att en hund kan vara ett väldigt bra sällskap. Så kan det också vara – men i många fall så kommer förhastade beslut att tas. Att skaffa hund är nämligen inget för stunden – det är ett beslut som gäller så länge hunden lever. Att du idag kan erbjuda sällskap, motion och kärlek på en daglig basis betyder inte att du kan göra det om något år då allt övergått till det normala.

Vår poäng är att det finns oroväckande tendenser på att familjer idag skaffar en hund av fel anledningar. Det handlar inte om att du ska ha sällskap vid ditt hemmajobb – att skaffa en hund ska vara något som även passar in i hur det normala livet brukar se ut.

Det är, även utan en pandemi, aldrig ett lätt beslut att skaffa en hund. Många faktorer ska vägas in och tas med i beräkningen. Vilken ras passar bäst för det typ av boende ni har? Hur mycket motion och träning kräver hunden – och hur mycket tid har ni för detta? Hur ser era kostnader ut och har ni råd att A) köpa en hund från en seriös uppfödare och B) betala för alla försäkringar, alla löpande kostnader i form av exempelvis mat och C) kan betala för oförutsedda utgifter i form av exempelvis ett veterinärbesök?

Skaffar man en hund så tar man också ett ansvar som inte enbart sträcker sig till att ge hunden i fråga tak över huvudet:

Man ska erbjuda hunden det bästa, tänkbara liv som den kan få.

Wilma

Hundar är fantastiska varelser. De är den bästa vännen man kan ha som människa. Oavsett vad som händer i vardagen eller på arbetet så möts man alltid av en vän som blir jublande glad när man kliver in genom dörren. Hunden ger kärlek och glädje – varje dag. Det är definitivt ett bra beslut att välkomna en hund i familjen. Men, det måste vara ett genomtänkt och välgrundat beslut.