Hundkurs Stockholm ger en god start i livet

Egentligen är det människan som behöver kursen, hunden gör som människan vill om den tydligt får reda på vad den skall göra. Den tydligheten får människan lära sig på hundkurs Stockholm.

Vi människor tror att vi är så tydliga. Vi tror att vi säger vad vi vill få sagt men när vi kommer i kontakt med en hund så blir det uppenbart att det inte alltid är så. Att göra sig förstådd är något av det svåraste som finns och det upptäcker man ofta även när man har med människor att göra. Vi får ibland förklara vad vi menar eller be om ursäkt för att vi missuppfattas, även om vi talar samma språk.

Alla hundar kan ta med sin människa på hundkurs

Hundar lyssnar på ett annat sätt än vi människor. De förstår kommandon och ord efter ett tag men de lyssnar lika mycket till hur något sägs som vad som sägs. Därför är det så viktigt att kropp, röst och ord säger samma sak. En hund som förstår och litar på vad människan säger blir en trygg och lydig hund.

Det spelar ingen roll om det är en liten hund som får plats i en väska eller en som är stor som en kalv. En hund som inte fått några regler för hur man ska vara bland andra är till besvär för alla. Hunden blir dessutom osäker för den vet inte vad som gäller. På hundkurs i Stockholm får människor därför lära sig att lära sin hund.