Valpkursen i Uppsala hjälper er igenom

Att skaffa valp är ett stort steg. Det är ett stort ansvar man ska ta och man ska veta vad man gör. Men vem vet egentligen det bättre än på en valpkurs? Gå en valpkurs i Uppsala med din lilla vän.

Det är en ny och spännande tid att skaffa valp. Har man inte haft hund innan skriver man ofta långa listor om vad som behöver införskaffas. Många gånger oroar man sig i onödan, märker man att något fattas kan man bara skaffa det i efterhand. Däremot, som en ansvarig ägare så bör man läsa på mycket om rasen man skaffar och om valpar helt generellt. Även om man har haft hund innan är det alltid lika pirrigt när man skaffar valp igen. Det är precis som att vara småbarnsförälder, tycker många i alla fall. En givande sak både för dem som haft och inte haft valp tidigare är att gå valpkurs.

Valpkursen har mycket att ge

Valpkursen är inte bara för en av er. Den är för er båda. Du får lära dig hur du ska göra och tänka i olika situationer. Din valp får lära sig grunderna för att bli en trygg och lydig hund. Den får även lära sig att vara social och umgås med andra hundar. Även om du har haft tio valpar innan detta bör du gå valpkursen. Den ger så mycket även till hunden. Att hitta rätt är viktigt. Det ska vara ett sätt du vill träna din valp på. Förhoppningsvis kan du hitta rätt valpkurs i Uppsala.